Watersport

Op het water

Huur een bootje, ga surfen of suppen en vaar zo het meer op vanaf onze camping!

WATERSPORT

Camping d’Hof is ideaal gelegen aan het meer het Bovenwiede. Zo vanaf de camping ga je het water op. Ideaal voor echtere waterratten. En juist ook voor de rustige genieters onders ons.

Windsurf- en supschool

Windsurfen op het Bovenwiede in Giethoorn. De basis van het windsurfen aangeleerd krijgen door een ervaren instructeur. Direct vanaf het surfstrandje het meer op! Al vrij snel heeft u het windsurfen onder de knie. Leuk uitje voor familie, vrijgezellenfeestje of bedrijfsuitje (teambuilding).

Basiscursus windsurfen
3 uur

Basisbeginselen windsurfen (incl. wetsuits/schoentjes). Douchen kan na afloop.

€ 60,- pp (min. 4 deelnemers)

Huur een kano bij ons

Maak een mooie natuurtocht door Giethoorn en Nationaal Park Weerribben-Wieden of maak een mooie meerdaagse tocht en boek een trekkershut, tentplaats of B&B. Camping d’Hof is de ideale vertrekplaats voor kanogroepen. De camping is opgenomen als vertrekpunt in verschillende kanoroutes van bijvoorbeeld Natuurmonumenten.

Kajak
per uur / per dag
€ 7,50 / € 25
Kajak 2 persoons
per uur / per dag
€ 10 / € 35
Canadese Kano
per uur / per dag
€ 10 / € 35

Electroboot voor onze gasten

Heerlijk varen in het mooie Giethoorn. We hebben voor onze gasten te huur electroboten tot 6 personen. Daarnaast verhuren we windsurfboards, stand up paddle (SUP) boards, kajakken en Canadese kano's.

Ideaal voor groepen

Direct gelegen aan het strandje aan het meer én midden in het Nationaal Park Weerribben-Wieden liggen de kampeervelden voor tenten. Vanuit de tent een prachtig uitzicht over het Bovenwiede. Het water biedt voor elk wat wils. Ook zeer geschikt voor groepen.

Groepsarrangement windsurfen

Een leuke sportieve activiteit met de klas, familie of als bedrijfsuitje: een introductiecursus windsurfen van 2 uur. De surfschool beschikt over een prima accommodatie gelegen in het centrum van Giethoorn aan het ondiepe Bovenwiede. De cursisten worden ontvangen in de boerderij de “Koestal”. Bij alle cursussen is het volgende inbegrepen: surfmateriaal, surfpak, surfschoentjes en professionele instructie!

€ 25,- pp (min. 10 personen)

Nieuw! Wingfoilen

Introductiecursus wingfoilen

Wingfoilen is de allernieuwste surfrage. Een combinatie van kitesurfen en windsurfen en is na wat doorzettingsvermogen goed te leren. Met wingsurfen maak je gebruik van een opblaasbare vlieger die je met je handen vasthoudt. De vlieger oftewel wing zit niet vast aan je board. Je pompt de wing op en met een polsleash houd je de wing bij je. Om te beginnen gebruik je een sup of windsurfboard om met de wing te oefenen. Heb je dit onder controle kun je overstappen op een foil board. Dit is een draagvleugel onder een kort board die je letterlijk boven het water laat vliegen. Een super vette sensatie !! Opeens heb je geen waterweerstand meer waardoor je veel sneller en vliegend over het water heen scheert.

Wingfoil les introductie cursus
1of 2 cursisten per instructeur, alle materialen inclusief, 120 minuten, pp
€ 100,-

Wat kan ik verwachten tijdens mijn les

· Les aangepast aan jou ervaring · Omgang met het materiaal · Controle van de wing zonder foil · Eerste foil bewegingen · Gijp techniek Genoeg ervaring opgedaan tijdens jouw wingfoil les en helemaal klaar om zelfstandig het water op te gaan ? Heb je windsurfervaring dan is het mogelijk al na 1 les een wingfoil set te huren om op het veilige ondiepe water van het Bovenwiede zelfstandig te oefenen

Huurtarieven wing + board + foil + helm
1,5 uur pp

wing + board + foil + helm

€ 37,50 2,5 uur € 62,50 / 1 dag € 100,-

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Dit is heel persoonlijk. Je hebt een voordeel als je al ervaring hebt met zeilen of windsurfen. Dan is het mogelijk om na 1 les zelfstandig verder te oefenen op het veilige ondiepe water van het Bovenwiede. Als je geen ervaring hebt ben je misschien extra lessen nodig voordat je zelfstandig het water op kunt gaan. Het doel van de cursus is om je voldoende basiskennis bij te brengen om zelfstandig verder te kunnen oefenen. Het is niet zo dat je zomaar wegvaart op de foil. Daar gaat nog veel ( zelfstandig) oefenen aan vooraf. Je kunt ook na enkele zelfstandige sessies nog een vervolg les aanvragen voor de nodige Tips & Tricks.

Suppen

Suppen Toertocht

Suppen is Stand Up Paddle Boarding. Een leuke, hippe, gezonde manier om Giethoorn te ontdekken. En voor iedereen gemakkelijk te doen! Sportief het water op in het prachtig natuurgebied Weerribben & Wieden. Het is een hele gezellige activiteit voor groepen. Een programma bestaat uit circa twee uur: Omkleden in wetsuits, evt een korte instructie en vervolgens zelfstandig een tocht maken door Giethoorn en het natuurgebied.

Stand Up Paddle Toertocht
peddel en board per uur € 20,- (2 uur € 25,- / dag € 35,-)
€ 25,-
Suparrangement groepen Toertocht
2 uur - vanaf 8 personen - pp
€ 22,50
Opblaasbaar SUPboard voor meerdaags huren
Gebied nationaalpark Weerribben-Wieden is te klein om binnen een dag te ontdekken. Daarom bieden wij de mogelijkheid om een supboard meerdere dagen te huren zodat je niks van het gebied mist. Het opblaasbare supboard is gemakkelijk mee te nemen in een rugzak met alle toebehoren. Zodat je kunt starten vanaf verschillende locaties in het gebied of op andere plekken in Nederland. Per dag (inclusief wetsuit+schoentjes € 45,-)
€ 35,-

SUP clinic

De SUP clinic is de ideale manier om de basisvaardigheden van het suppen te leren. Onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur wordt er na een theoretische instructie de technieken geoefend op het water. Aandacht zal besteed worden aan SUP materialen, veiligheid, balans, peddeltechnieken, positie en houding op het SUPboard, het maken van bochten en van zithouding naar staan en omgekeerd. Na wat oefeningen gaan we samen een leuke tocht door Giethoorn maken.

Sup clinic
duur 2 uur

per persoon

€ 30,-
Sup clinic groepen
duur 2 uur / vanaf 8 personen
€ 24,50

Boek alvast online!