Campingplatz d'Hof

Virtuele Tour

Camping d'Hof is een prachtige locatie in het waterrijke Giethoorn. Midden in het natuurgebied Weerribben en Wieden kunt u ons vinden. Ontdek ons nu en neemt u alvast een kijkje met de virtuele tour! 

surfschool

Giethoorn

 • giethoorn

  GESCHIEDENIS GIETHOORN

  Giethoorn werd in de 13e eeuw gesticht door monniken. Zij vonden bij het bewerken van het land veel geitenhorens van de wilde geiten die zijn omgekomen tijdens de St Elizabethsvloed in 1170. De monnniken noemden hun nederzetting Geytenhoren, dat later verbasterde tot Geythorn en Giethoorn.
  Giethoorn groeide uit tot een dorpje waar de bewoners leefden van de turfwinning, veehouderij, rietsnijden en visserij... lees meer

   
 • buttongiethoorn1

  VAN TOERISME TOT VRIJETIJDSECONOMIE

  Giethoorn is verworden tot een trekpleister voor binnen- en buitenlandse toeristen. Door internet en social media heeft de wereld Giethoorn ontdekt. Vele nationaliteiten waaronder Israëliërs, Aziaten en Europeanen hebben dit wonderschone dorp bezocht. Tal van overnachtingsmogelijkheden zijn er, van hotel tot B&B. Voor de gast die dichter bij de natuur wil staan is een overnachting op een camping de moeite waard. Met uw boot of camper zijn er in Giethoorn plaatsen te vinden in haven of camperplaats met prima voorzieningen.

   
 • buttongiethoorn2

  EEN BEZOEKJE WAARD

  Ook op culinair gebied kunt u hier uw hart ophalen. We hebben inmiddels een zeer gevarieerd aanbod. Van snackbar tot sterrenrestaurant, van keuken met streekgerechten tot Italiaans en van visboer tot Chinees. Wat u zeker niet mag overslaan aan uw bezoek aan Giethoorn zijn Museumboerderij `t Olde Maat Uus, De Oude Aarde, de kunstgalerieën en de leuke winkeltjes aan het Binnenpad en Hylkemaweg. Houdt u ook de agenda in de gaten? Hierop kunt u lezen wat voor leuke evenementen er zijn.

   
 • button giethoorn1

  GIETHOORN EN OMGEVING

  Watersporters, maar ook de fietser en de wandelaar kunnen zich bij uitstek uitleven in Giethoorn en omgeving. Voor watersporter zijn er mogelijkheden om te gaan varen in een electroboot, windsurfen, punterzeilen, kanoën en Suppen

  Fietsers kunnen genieten van de prachtige oases van rust, rietvelden, landelijke omgeving, de mooie uitzichten en de gezellige terrasjes aan het water. Richting Steenwijk fiets je door een bosrijke omgeving en rondom Havelte zijn prachtige routes over de heide.

 • Giethoorn.com

  Meppel en Steenwijk met hun oude centrum zijn zeker de moeite waard om in de route op te nemen. Ook de Zuiderzeestadjes Vollenhove en Blokzijl met hun karakteristieke haventjes mag u eigenlijk niet overslaan.  Daar is altijd wat te beleven.

  De laatste jaren zijn er steeds meer wandelroutes bijgekomen. Door ons mooie gebied NP Weerribben en Wieden gaan de meest fantastische wandelroutes. Informatie over Wandelreijk kunt u vinden bij de VVV of op de receptie. Een goed voorbeeld is het Laarzenpad. Een route dwars door de natuur.

  Ook is het in de winter in Giethoorn voor de schaatser een prima start voor een schaatstocht.